Newsfeed

Eradication Of The Unworthy Infants: Smashes together a perfect blend of earth-shattering riffs and distressing breakdowns.

Eradication Of The Unworthy Infants – Change Is Good

Eradication Of The Unworthy Infants is a perpetual motion machine born in Moscow. Based in Helsinki. The groundbreaking Finnish-American death metal duo, Eradication Of The Unworthy Infants, is pushing beyond the genre’s traditional boundaries.

 Founded in 2016 by guitarist Joonas Honkanen and vocalist/drummer Jad Batrouny, EOUI smashes together a perfect blend of earth-shattering riffs and distressing breakdowns for a new, never before heard sound in the death metal scene, merging the sheer velocity of grind inspired riffs with the gut wrenching, abysmal groove that is brutal death metal. Together with live bassist Tino Oksala and live drummer Pablo Rojas, EOUI deliver devastating live gigs with uncontrolled energy and sheer attack.  Change Is Good was out on the 14th of January via Wormholedeath worldwide.

«This album has been in the works for quite a few years. We played around with ideas and concepts butnever really settled down and worked on it properly until the lockdown hit. As the world was heading towards armageddon it felt like the right time to finally just put these ideas together and make something out of it. Some of these ideas have been around for a while just waiting to be completed. In the height of the pandemic there started to be great political tensions too, and the raid on the Capitol was just mind boggling. We had to write about the current state of the world, and we had to put the pieces together and show everybody how we were gonna do it. This album really is something we’re proud of, and it is an honest reflection on the world through our eyes».

Tracklist:

1. In The Dust

2. Sacrilege

3. Blastocyst

4. Watching it Fall (feat. Lukas Swiaczny from Stillbirth/Xavleg and Keijo Niinimaa)

5. Dues

6. Among The Hordes

7. Crocodile Tears

8. Inhumane

9. Nuclear Meltdown

10. Calamity

11. Dissociative

12. Eradication of the Unworthy Infants

Line-up:

Jad Batrouny – Drums, Vocals, Backing Vocals

Joonas Honkanen, Guitars, Bass Guitar, Backing Vocals

Tino Oksala (LIVE) – Bass Guitar

Pablo Rojas (LIVE) – Drums

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6856 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*