Newsfeed

Messora: A very aesthetically driven band.

Messora - Forever As I Beg,

Montreal’s Messora reaches its epitome of progressive death meal with music video Forever As I Beg,

Montreal, Canada’s Messora started as a solo recording project with no clear goal back in 2016 and since then, has evolved into a full-fledged live band that is releasing a new single Forever As I Beg, a follow up to the 2019 album The Door. Listeners familiar with the album will be pleasantly surprised by this new, very long, single, which goes through the whole album kind of arc and progression within the single piece of music. You are meant to get the album experience condensed in a nine-minute progressive death metal song. Zach Dean explains the track further:

«It is about being trapped in a self-destructive and self-abusive cycle where your vices control you. The song begins lyrically in the valley of the cycle, where the character is in-between self-destructive bouts and is just dealing with the aftermath of their behavior. As the song progresses the lyrics turn darker and read as if there are two characters, an abuser and a victim, even though there is only one individual. The music darkens to reflect this. Towards the end of the song the lyrics are entirely from the point of view of the “abuser” as the music reaches its dynamic climax».

Dean continues to explain that,  «Forever As I Beg is the fully matured version of the sound Messora was exploring and developing on The Door and now that Messora has taken its progressive death metal sound to its peak, the band will be exploring different styles in the future. As a very aesthetically driven band, they put a lot of care into creating a unique aesthetic and atmosphere for their live show. It’s all about cool outfits and red lights».

Dark, experimental, and unpredictable, Messora is recommended for fans of Opeth, Gojira, and King Crimson.

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7182 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*