Newsfeed

Crawl Below: Spanning black metal, d-beat punk, doomgaze, acoustic, and post metal!.

Crawl Below - Its Ministers On Earth

Crawl Below is Connecticut-based one-man project spanning black metal, d-beat punk, doomgaze, acoustic, and post metal, all focused on New England legends and Lovecraft. 14 January 2022 the album Its Ministers On Earth was released.

Crawl Below`s  fourth album comes in the form of blackened death doom, New England style. After the one-man-band’s foray into doomgaze on 2021’s 9 Mile Square, and previous offerings featuring punked-out black metal and Lovecraftian pub songs, Its Ministers On Earth goes back to Crawl Below`s  creepy, witchy metallic New England roots – and serves as a summoning to aquatic nightmare gods.

  Its Ministers On Earth was mixed by Dave Kaminsky at Studio Wormwood and mastered by Ryan Williams at Augmented Audio.

 Track List:

 1.The Daemon Damned Season

 2. Red Fell The Vapours

 3. Summoning Rite

 4. Yet Foul From Their Eyes

 5. Will Rot The Base Chains

 6. O Great Priest

 7. And Deep In The Worm

Crawl Below is a one-man band from eastern Connecticut that explores different realms of dark music on every release. Featuring a member of When The Deadbolt Breaks, Animal Schoolbus, Low Moments, Charlie Sad Eyes & The Diminishing Returns.

 Crawl Below mastermind Charlie Sad Eyes is one the most prolific and diverse musicians in underground metal. In addition to two Crawl Below albums over the course of a year, 2021 also saw Charlie release albums with Animal Schoolbus – a grindcore project featuring his 9-year-old daughter Princess Beast – and Connecticut doom band When The Deadbolt Breaks.

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7182 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*