Newsfeed

Naxatras: A brilliant sounding expansion to their sound style…..

Naxatras – IV

Thessaloníki is also called Selânik in Turkish, Salonika or Salonica (Σαλονίκη, Солун, Solun, Salonika), and the band Naxos is from that town. They offer a very good and fascianting psycdelic prog. Described in this way teven Andrew Mazzone «I’m only frustrated with there being only one teaser track for so long now… But damn, what a great track it is. I’m anxious beyond measure for the full release and am considering doing a video review/discussion once I’ve had enough time to fully appreciate the released product. A brilliant sounding expansion to their sound style and all I can say at this point is the band  BRING IT ON! I’m stoked for this release».

The band released February 25 the album IV and here are the track Journey To Narahmon that last for over six minutes.

Naxatras  play a warm psychedelia full of fat grooves, dreamy melodies, heavy riffs and trippy guitar solos all with the vintage touch of the 70’s. They have been playing since 2012, developing their sound and finally recorded their first full-length album in a 100% analog way at Magnetic Fidelity (a studio in rural northern Greece) with Jesus Agnew, an engineer experienced in the field of analog and DIY recordings. Only analog equipment was used in the recording-mixing-mastering stages of the album. All the songs in the record were performed entirely live during just one day. In 2016 they released their second full length album “II” as well as an EP, once more fully analog and live.

The band does high-energy live performances combining elements of psychedelic/progressive rock, stoner, funk, jazz and eastern music with a trippy video wall to accomplish full stimulation of the senses.

In summer 2015 they went on their first tour playing 5 countries in the Balkans. In summer 2016 they toured Europe once more playing more than 10 different countries including Italy, Spain, France, Germany, Switzerland, Belgium, Hungary, Austria, Croatia and Netherlands. They also played at Void Festival in Germany and Lake on Fire festival in Austria.

Tracklist:

1. Reflection (Birth) – 04:36

2. Omega Madness – 06:50

3. Journey To Narahmon – 06:06

4. The Answer – 05:44

5. Ride with Time – 03:03

6. Radiant Stars – 03:15

7. Horizon – 06:54

8. The Battle of Crystal Fields – 08:46

9. Reflection (Death & Rebirth) – 02:38

10. Shape of the Evening – 03:47

Line-up:

John Delias – Guitar

John Vagenas – Bass, Vocals

Kostas Charizanis – Drums

Pantelis Kargas – Synthesizers

   With

Evi Seitanidou – Vocals

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6828 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*