Newsfeed

Monuments: Struggles can be heard throughout the record.

Monuments – Statis

Transatlantic progressive metal outfit Monuments are releasing False Providence, another track and video taken from their anticipated 4th album, In Stasis, that is set for a release April 15th, 2022.

Says the band about the song and video: «When you dedicate your life to believing in something, then realizing it was all for nothing. Despite your unflinching loyalty, the void within persists. – As gods speak through us, suicidal sights remain».

The band about In Stasis, «We approached this album without the intention of a specific concept. However – three songs in, what was being written ended up sharing a common theme».  The track Cardinal Red,

«This feeling of being stuck in the middle, a feeling we experience throughout our lives – within friendships and relationships, love to hate, life to death, belief or non-belief, being in power to total defeat, isolation to freedom. Over the past 2 years, we have been faced with many of these trials, and these struggles can be heard throughout the record». The track Lavos,

«This record is a culmination of our greatest triumphs and our deepest struggles. We hope it resonates with you, and brings you closer to equilibrium».

«We’d like to thank guests Neema Askari (Form Subtract, ex Fellsilent, ex-Monuments), Spencer Sotelo (Periphery, King Mothership), and Mick Gordon (DOOM, Prey, Killer Instinct) for enhancing the record with their unique perspectives».

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7177 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*