Newsfeed

Rune Walle & Gunn Alstadhaug: With extensive musical background.

Rune Walle & Gunn Alstadhaug - Fool's Gold

Guitarist Rune Walle’s has an extensive musical background in Oriental Sunshine, Saft, Hole In The Wall, Flying Norwegians and Ozark Mountain Daredevils. Rune Walle & Gunn Alstadhaug released Fool’s Gold 14 January 2022 through Apollon Records.

Rune Walle & Gunn Alstadhaug happen to be a married couple, as well as the name of their band. Rune plays guitar, mandolin, banjo, harmonica, while also doing vocals together with Gunn.,

This musical collaboration goes all the way back to the 90s, both as a duo and in various bands in the Bergen (Norway) area. Now, with the help of Stein Urheim, they’ve joined forces again to create their debut album, Byrdie’s Dream, to be released early this year. First single Lynx was released before Christmas and is followed by the song Fool’s Gold, out now.

 While being inspired by Fairport Convention, The Byrds, Gram Parson and Emmylou Harris, the project also benefits from Rune Walle’s extensive musical background in Oriental Sunshine, Saft, Hole In The Wall, Flying Norwegians and Ozark Mountain Daredevils.

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7231 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*