Newsfeed

Gramma Vedetta: With sci-fi stories painted of heavy riffs on loud amps.

Gramma Vedetta - The Hum Of The Machine

Gramma Vedetta has released their new album The Hum Of The Machine in its entirety, as an 8Bit version. Available on their Bandcamp, this is a nice surprise for their fans as they await the release of the full album.

«We recommend listening to this gem in headphones while waiting for the full release, the one made with loud amplifiers, various noises, bang, crash, boom and aaaaaarrrrgghhgghgh, out on May 27th via Mandrone Records».

The idea was born from Marco’s experiments with the virtual-synth Super Audio Boy during the release of the previous EP and it has now become his (and the band’s) tradition to publish the rearranged songs in a version that pays homage to the music of 1980s and ’90s video games.

The artwork was created by Dan as a tribute to the cartridge artwork from Nintendo, Sega and Commodore 64.

Gramma Vedetta landed in the Year of 0x7E1, sailing through the storm of the south, with the purpose to bring to the Island an unheard blend of heavy rock, stoner and sci-fi stories painted of heavy riffs on loud amps.

Tracklist:

1. A Chance To Win The Orb (8Bit)

2. Starlight Portal Show (8Bit)

3. Robots For War (8Bit)

4. A Broken Time Machine (8Bit)

5. The Electric Game (8Bit)

6. The Future Of The Past (8Bit)

7. Transmission’s On (8Bit)

8. The General Magnetic And The Spanish Wormhole (8Bit)

9. I Feel The Comfort (The Hum Of The Machine) (8Bit)

Links:

Members:

Daniele: Guitar, Vocals, Synth

Marco: Bass, Backing Vocals, Synth

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7231 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*