Newsfeed

Stewart Clark: The songs are creatively and thoughtfully structured.

Stewart Clark – Journeys

Stewart Clark have obviously many musical friends and not less than eighteen are present on his new album Journeys. Some of them are from well-known prog band and contribute with their excellent music skills.

Clarke states, « Living the dream of writing and recording my own interpretation of progressive music. I couldn’t quite come up with a concept album, but there is a theme running through all the songs: journeys, whether physical or in the mind. Let’s go there!».

Stewart Clark’s been writing music since the age of 15 and has performed with various bands including Outrageous Flesh and Carte Blanche.

In 2019 he released his first solo album And Then There Was Me. This was followed by Let’s Go There in 2021. His latest release is as mentioned above Journeys; an almost concept album, featuring the usual array of splendid, invited guest musicians.

Stewart Clark do as many others as he is inspired by the classic prog giants, most obviously Yes and Genesis. The music is rich and grand, and though the playing is hardly flashy, the songs are creatively and thoughtfully structured.

All songs written by Stewart Clark and interpreted by all the wonderful musicans on the album. Recorded at Creative Music Studios by Dave Shalloe.

«Once again, I would be lost without the emotional support of Heather Clark and the musical support of Steve Scott and Ian McKenzie».

Font courtesy of Roger Dean. Artwork: Becky Farries.

Tracklist:

1. Snaeffellsbaer (The Abandoned Icelandic Road Trip) (10:41)

2. I Wish They’d Stayed (5:01)

3. There’s No Place Like You (8:20)

4. I Remember The Age Of Steam (4:45)

5. Let Me Belong (5:37)

6. On A Leaf, On A Stream (4:42)

7. Travels Through Hyperspace (2:56)

Total Time 42:02

Line-up:

Stewart Clark – Vocals, 6- & 12-strings Acoustic Guitars, Bass

   With

Steve Scott: Keys and guitars (1, 3, 4, 5, 7), Bass (7)

Ian McKenzie: Drums (1-5, 7)

Eric Bouillette Perso (Nine Skies): Piano intro and outro (1)

Charlie Mear (This Circus Life): Bass (1)

Dave Shalloe: Percussion and Strings (1), Acoustic Guitar (6)

Mark Norton: Saxophone (1), Harmonica (4)

Kerry Mountain: Heavy guitar (1), Guitar (7)

Tom Potten: Organ (1)

Katherine Potten: Backing Vocals (1)

Dave Bandanna (The Bardic Depths): Keys (2)

Sepand Samzadeh (Days Between Stations): Guitar (2, 6)

Gary Piears-Banton: Bass (2)

Billy Sherwood (YES): Bass (3)

Katherine Potten: Backing Vocals (3)

Dave Shalloe: Bass (4)

Cain Paisley: Guitar Solo (5)

Gavin Matthews: Bass (5)

Anne-Claire Rallo (Nine Skies): Keys (6)

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (7105 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*