Newsfeed

Tranzat: With a bold and exciting piece of work!

Tranzat – Ouh La La

French Progressive metal collective Tranzat have just shared a music video for a brand new song from their forthcoming third album Ouh La La, which is set for release on April 1st via Klonosphere Records.  Watch the music video for this new track titled Lord Dranula,

Formed in 2015 in Brest, France, for reasons beyond comprehension, Tranzat self-produced their first two records, 2016’s Hellish Psychedeliaand 2018’s The Great Disaster, this one with the support of Black Desert Records.

The group—Manuel Liegard (guitar/vocals), Nicolas Galakhoff (bass), Benjamin Arbellot (guitar), and Thomas Coïc (drums) have opened for international bands such as Kadavar, Shining (NO), Mos Generator and Mass Hysteria, and have toured with Angelus Apatrida on the French Motocultor Night Fever Tour.

The band’s new album Ouh La La was recorded at The Apiary studio (Birds in Row, Plebeian Grandstand), and boldly explores genres, subgenres, and subgenres of subgenres to offer up honest, eclectic, unpredictable and playful music that will appeal to fans of Faith No More, Devin Townsend, Mastodon, and Dillinger Escape Plan.

During the last few years, the band have performed in major Breton venues like La Carène, Le Novomax, La Citrouille, La Nouvelle-Vague and Le Ferrailleur, opening for international bands such as Kadavar, Shining (NO), Mos Generator and Mass Hysteria, and have toured with Angelus Apatrida on the French Motocultor Night Fever Tour.

Now, the French quartet returns with their third album brilliantly titled Ouh La L”, a bold and exciting piece of work that will be released on April’s fool day via Klonosphere Records. 

Ouh La La is the deed of four entertaining thirty-somethings with a weird taste in clothes who decided to bet big on music. Big how? Well, they recorded at The Apiary studio (Birds in Row, Plebeian Grandstand…) and this record digs through genres, subgenres, and subgenres of subgenres to offer an honest, eclectic, unpredictable and playful music, whose lyrics deal with universal themes in the most grotesque ways.

Line-Up :
Manuel Liegard – Guitar & Vocals
Nicolas Galakhoff – Bass
Benjamin Arbellot – Guitar
Thomas Coïc – Drums

Discography :
Hellish Psychedelia (2016)
The Great Disaster (2018)
Ouh La La (2022)

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6836 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*