Newsfeed

Flavien Le Bailly: Started playing the guitar at twelve.

Flavien Le Bailly - Dreaming About Space

I`m very interested in space so an album entitled Dreaming About Space by Flavian Le Bailly catch my interest. The album brimming with distinctive and exciting music! and relatively short track and the album clocks in at 31.30 minutes.

Flavien Le Bailly is a French guitarist and songwriter; he started playing the guitar at twelve and opted for influences rock/metal very quickly. Little by little, he discovered the extent of this musical style and various bands such as Rush, Genesis and Dream Theater, that will forever remain the pillars of his composition and a part of Flavien’s life. Today, Flavien Le Bailly turns to the fusion/metal musical style and cites The Aristocrats or Morglbl as new influences. Flavien Le Bailly has also been a musician in two French bands : Ibor-k and Unlashing The Beast:, band endorsed by Hesu Guitars Cabinets & Skull Strings.

Furthermore, the young guitarist is working on his solo career. After many months writing and composing, he recorded his first solo album named Dreaming About Space in January 2021, which will be released in January 2022. Since January 2021, Flavien has also the chance to be in a partnership with an Australian brand called Jaketto Picks and French Brand Call Skull Strings. Alongside his artistic projects, FlavienLe Bailly is a full-time guitar teacher in Le Mans (France). He has a Musicien Intervenant diploma from the CFMI Of Tours (France). Most of all, it’s interesting to see that this is with a beautiful passion that he combines his musical projects and his music classes, given in a musical school to a large and mixed public.

Tracklist:

1. Black Box (2:31)

2. Welcome To Xenion 500 (5:21)

3. Tour Bus (3:08)

4. First Regret (1:49)

5. Ghost Train (3:38)

6. Meeting With DJ Scratch (5:06)

7. Alone In Space (2:33)

8. Back Home (4:35)

9. End Of The Story (2:49)

Total Time 31:30

:

Line-up

Flavien Le Bailly – Guitars

Thomas Derouineau La Skouinch – Drums 

Antoine Hervé – Bass 

Sullivane Albertini – Keyboards 

Alexis Normand – Additional Effects 

Ayden Scarpa, Alexis Normand, Eliott Larat – Voices

Om Ulf Backstrøm (7105 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*