Newsfeed

Knight Area: Darkness combined with hope!

Knight Area - D-Day II-The Final Chapter

The Normandy landings were the landing operations and associated airborne operations on Tuesday, 6 June 1944 of the Allied invasion of Normandy in Operation Overlord during World War II. Codenamed Operation Neptune and often referred to as D-Day. 78 years later arrives D-Day II-The Final Chapter, but this is not about war but a hard rocking and very good prog band. Knight Area from the Netherlands, and this is a band I have follow in many years, and with great pleasure!

The story behind D-Day II-The Final Chapter is that Knight Area three years ago released the very well received album D-Day a 75th anniversary for the D-day and a tribute to the men and woman who participated in that event. The themes of the album is about psychic pain, of darkness combined with hope, and could apply to veterans of any wars.  It becomes even more relevant as we watch the fighting in Ukraine, where average folks are being called on to do extraordinary things.

This is the eight album from Knight Area and a respectful tribute to those who did so much to liberate the world from the terror regime of Hitler and his companion. The band offers very, very good keyboards and stunning guitars on the album and all in all the best work from Knight Area so far since they started in 2004. 

Tracklist:

1. The Enemy Within (7:17)

2. Peace Of Mind (5:27)

3. I Believe (4:38)

4. For Those Who Fell (2:35)

5. The Dream (5:01)

6. The Journey Home (5:20)

7. Crossroads (4:39)

8. Freedom For Everyone (Acoustic) (5:10)

9. Orchestra Compilation (5:57)

Total Time 46:04

Line-up:

Jan Willem Ketelaers – vocals

Gerben Klazinga – keyboards

Mark Bogert – guitar

Pieter Van Hoorn – drums

Peter Vink – bass

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (7105 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*