Newsfeed

Amoth: This is by far our best album yet!

Amoth – The Hour Of The Wolf

Jan 28th Rockshots Records released Amot (ft.Ensiferum’s Pekka Montin) and their new album The Hour Of The Wolf. They are recommended for fans of Iron Maiden, King Diamond, Testament, Megadeth, Joe Satriani. Actually the band offers 4 singles from the new album!

The Man Who Watches The World Burn – Music Video

It Ain’t Over Yet – Lyric Video

The Hour of The Wolf – Lyric Video

The track  Traces In The Snow – Lyric Video,

What the press is saying:

«As the album progresses, you have this feeling that Amoth put the emphasis on the instrumental parts rather than the singing. From so catchy a beginning, this record is not taking you where you expected it to. The journey is more emotional than you thought it would be. The singing style, which at first could seem a bit raw and not polished, is in fact a good match for the lyrics.  The variety of atmospheres is to be admired. The Hour of the Wolf will be a nice way to start the year. 9/10» – Metal Express Radio.

«Great praise for the band, explicitly Tomi Ihanamäki, the main composer, who really has a good feeling for melodies and more. That’s how I imagine the songs, which refer to the ancestors of the last decades, honor their work and refine it with their own ingredients. Everything is well polished, every note, every chord, every riff is there. The musical work of the Skalden has convinced me for decades, AMOTH fits seamlessly into the list of outstanding Scandinavian bands.4/5» – Stormbringer .

Amoth is a melodic progressive heavy metal band with progressive elements from Helsinki, Finland. Their album The Hour Of The Wolf is a huge leap forward compared to their previous recordings “Revenge” (2016), “Crossing Over” (2011), “Wounded Faith (EP) (2008).

«This is by far our best album yet! Superior performances from all of the musicians. Much better production and songwriting. It’s not a fast-food album. Some of the songs are quite complex so it takes probably more than one listen to really get into!» comments Amoth guitarist and main songwriter Tomi Ihanamäki.

Amoth’s roots are strongly founded on 80’s heavy metal, but branch out in different directions with elements from progressive rock, thrash, and even jazz brought to the table. The new album features Pekka Montin of Ensiferum once again as the lead vocalist and for the first time, there are also keyboards on an Amoth recording. Fans can expect insane vocals and virtuoso-like playing from all members of the band. The nine songs are very diverse, taking sudden twists and turns into unexplored territory. Amoth even offers up two Steve Vai / Joe Satriani-style instrumentals on this new full-length with tracks Wind Serenade Part I and Wind Serenade Part II.

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6851 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*