Newsfeed

Mother Morgana: Band’s influences are rooted in different genres such as jazz, blues, psychedelic and progressive rock.

Mother Morgana – Rise

Mother Morgana came to life as a rock band in Graz, Austria. The band’s influences are rooted in different genres such as jazz, blues, psychedelic and progressive rock. The all-curious four-member band soon started implementing complex lyrics and storytelling, passionately and emotionally expressed by their energetic female singer and keyboarder. The result of mixing all the mentioned aspects was the concept album Endonautica in 2018, celebrating and adapting the story of Stanley Kubrik’s 2001: A Space Odyssey.

The band gathered experience in both life and music. Different new influences and a change in the band’s rhythm line-up made way for a darker and more aggressive, yet thoughtful style that dives deep into the Stoner Rock/Heavy Rock genre. And, as a project-driving artistic element, Arabic scales and modes are being woven into the melodic segment. Now this new innovative concept album Rise has been created, which was released early in 2022.

Rise facts:

Guitar, Recording – Fabian Gössler

Recording, Tape-Master – Dario Köstinger

Mixdown – Niklas Lueger

Artwork and Video – Ines Peinhaupt

Graphic Design – Hanna Fuchs

Text Editing – Melanie Kerschbaumer

Tracklist:

1. Emptiness – Dream I (2:21)

2. Outcast And Stranger (5:12)

3. Call Me Echo (5:12)

4. No Hiding – Dream II (1:04)

5. Rise (6:01)

6. Emotion (3:25)

7. Don’t Dive To Deep – Dream III (1:10)

8. Sea Of Vision (5:23)

9. Farewell Letter (4:35)

10. Veil Of Ilusions (3:55)

11. I Am You Are Me – Dream IV (1:35)

12. Strange Ways (6:29)

Total Time 46:22

Line-up:

Katharina Franz – Vocals, Keyboards

Fabian Gössler – Guitars

Jakob Mayer – Bass

Stefan Höfler – Drums

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (7105 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*