Newsfeed

PreHistoric Animals: With the story of Cora and Jareth.

PreHistoric Animals - The Magical Mystery Machine – Chapter 2

Dinosaus are prehistoric animals as and lived from 266 million years ago to 66 million years ago. They disappear due to a giant meteorite landed on Yucatán peninsula. Some million years later there are new prehistoric animals that appear as the band PreHistoric Animals was founded and their new album The Magical Mystery Machine – Chapter 2 is not prehistoric but vibrant and very nice and amazing music and a superb vocalist in Stefan Altzar.

Tracklist:

1. An Empty Space (1:01) 

2. We Harvest The Souls Of The Brave (4:34) 

3. I Am The Chosen One (and I Like It) (6:10) 

4. Ghostfires (6:03) 

5. Cora’s New Secret (5:00) 

6. The Protectors Of The Universe (5:21) 

7. 2  (new Year’s Eve) (5:30) 

8. Pull Me In (3:23) 

9. It’s A Start, Not The End (9:13) 

Total Time 46:15


Line-up

Samuel Granath – drums and keys

Stefan Altzar – vocals, guitars and keys

Daniel Magdic – guitars and keys

Noah Magnusson – bass

PreHistoric Animals was a two-man prog/alternative rock band from Sweden. Samuel Granath ( Pound)- Drums and keys and Stefan Altzar (Billy The Zombie, Pound)- Guitar, bass and vocals; started with an embryo in 2015 and the debut album was released in November 2018. From January 2019 there is a full band lineup. The sound is their own version of prog with the focus on great melodies in the lines of the other Sweden prog rock band A.C.T.

Says about the new album, «The time has come for chapter 2. The story of Cora and Jareth collecting the humanitys abilities continues. This time they realize that they are part of a universal plot. Almost like a gigantic Truman show. Jareth gets imprisoned by the “Protectors of the universe” organization when he is forced to let Cora go on with the quest on her own. She begins to like being The chosen one and the end of the world is coming closer…..Once again the album is written and produced by PreHistoric Animals. Recorded by PreHistoric Animals and Erik Berglund. Mixed and mastered by Erik Berglund. Cover art by Richard Dearing. Released by Glassville Records».

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6856 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*