Newsfeed

Eight.Fold.Path: Grew from a desire for a creative outlet for Shannon Kerr.

Eight.Fold.Path- Fear

Tackling the demons head on is the powerful message behind Eight.Fold.Paths upcoming single Fear. Engaging with personal struggles of anxiety, the release champions the determination to not let fear win.

Shannon Kerr says, «I wrote Fear during a period of examining my own chronic anxiety. It can feel overwhelming, as if I’m being attacked, but I’ve realized my fear is created inside my own mind, and I can choose how I deal with it: keeping it inside to fester, or letting it go. I can feel the anxious emotions and still make the choice: I Will Not Fear».

Eight.Fold.Path grew from a desire for a creative outlet for Shannon Kerr, the face behind the project. Fear continues the exploration of personal vulnerabilities, and the chaotic internal life of the anxious, the depressive, the neurodiversity that began with the 2020 EP Alien. The track is also inspired in part by the Litany Against Fear from Frank Herbert’s Dune (recently adapted to film).

Greeted by a rush of brutal guitars driving monstrous rhythms, Fear envelops the senses with the manifestation of this emotion through music. Shattering the sound with intense synths produces a sensation of breaking through the harsh atmosphere, adding further dimensions to the track. Diving headfirst into depths of despair, the breakdown metaphorically takes all of the darkness and throws it into the abyss. The track Mad World,

Eight.Fold.Path brings to life the merciless gloom that can inhibit our lives, embraces it and takes back control. Not only is the new single an epic experience of high energy, fast paced riffs and delicious distortion, it’s intense, ruthless and immensely cathartic.

Eight.Fold.Path is:

Shannon Kerr – 7/8-string guitars, bass, drums, programming, production (Winston-Salem NC).

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7231 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*