Newsfeed

Valyear: Limitless! No border or boundaries for metal warriors.

Valyear – Revolution Fear

Canadian metal warriors Valyear are back with a brand new official video for the song Fall Too Far, taken from the band’s album Revolution Fear out via Wormholedeath worldwide.

«Fall To Fear is about using every part of yourself to try to save somebody that just doesn’t want to be saved. Through addiction I have seen both sides of this. I have begged for someone to get help. I have been the one that people begged to get help. I have pleaded and been the one that people pleaded with. I have been the using addict that denies help and the man in recovery reaching for someone that pushes my hand away. We have no control over anybody or anything. That is what this song represents to me. All I know is things can get better. Keep reaching out. Don’t fall too far from the people that love you and want to help you. There is a bright side. I promise».

Valyear are a four piece hard, alternative/metal band from Toronto, Ontario, Canada.vThey’re not afraid to pull from their influences which range from Hank Williams to Meshugga and everything in between while promising not to leave any genre untouched or unexplored.

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7209 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*