Newsfeed

Day Of Departure: With an intriguing blend of ambient, prog and post-rock

Day Of Departure - And We Prepare For Our End

Washington, DC sci-fi proggers / post rock Day Of Departure and their debut self-titled debut. Day Of Departure is the brainchild of guitarist Matt Kozar. The track And We Prepare For Our End,

Day Of Departure are releasing a debut album this year. An intriguing blend of ambient, prog and post-rock, the band combines that with a well-woven story that tells of the destruction of our planet, and then the need to evolve and find a new path forward for survival. The track Pierce Of the Sky,

The album is intended to take the listener on a journey from utter destruction and despair to a place where there is a new consciousness and reality that will break this unending cycle. The music is intended to provide a wide range of dynamics and atmospheres to elicit an understanding and a vibe for where the listener is within the narrative. The music aims to juxtapose intense sonic blasting with lush and delicate atmospheres.

Coined post-rock-apocalypse with vocals Day Of Departure is recommended for fans of Lacuna Coil, Cult Of Luna and Hammock.

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7231 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*