Newsfeed

Bjørn Riis: Such a vulnerability is rare to behold in prog.

Bjørn Riis: Such a vulnerability is rare to behold in prog.

Everything to Everyone (Official Music Video) a film by Anne-Marie Forker. Taken from the new Bjørn Riis album Everything to Everyone.

Track-list:

   01 Run               5:56       

   02 Lay Me Down           11:40    

   03 The Siren   7:20       

   04 Every Second Every Hour    13:20    

   05 Descending               4:33       

   06 Everything to Everyone       7:28       

Digisleeve CD bonus tracks:

7. Everything to Everyone (Alternate version)

8. Desolate Place

Everything To Everyone is the new album from Bjørn Riis and the album is mastered by Jacob Holm-Lupo (White Willow, The Opium Cartel). Holm-Lupo is a extreme skilled so the new album sound wise is guaranteed to bel fantastic. Riis`s music is FFO Pink Floyd, Porcupine Tree, Bjørn Riis and Marillion, and soon he will paltying gigs to support the new album. This is ourth full length solo album from Airbag guitar player Bjørn Riis due ou ( April supported by Karisma Records.

Airbag co-founder, songwriter and lead guitarist, Bjørn Riis is ready with a new studio album titled Everything To Everyone, his fourth full length solo record. Six epic new songs, clocking in at 50 minutes.

The album was recorded in Subsonic Society in Oslo, mixed by long-time collaborator Vegard Kleftås Sleipnes, and mastered by Jacob Holm-Lupo (White Willow, The Opium Cartel). In addition to the regular CD version, a limited Digisleeve CD version will be released, containing two bonus tracks: An alternative version of the title track, and the 2020 digital single Desolate Place.

In addition to Bjørn Riis on vocals, guitars and a wide variety of instruments, the album features Henrik Bergan Fossum (Airbag), Kristian Hultgren (Wobbler), Simen Valldal Johannessen (Oak), Ole Michael Bjørndal (Caligonaut), Mimmi Tamba, Per Øydir, Vegard Kleftås Sleipnes and Anders Møller.

Bjørn Riis`s  last album, A Storm is Coming, was met with rave reviews from both press and fans. Progrock.org.pl called it A masterpiece and gave the album 5/5, while Prog Magazine recognized Riis’s unique lyrics by commenting «Such a vulnerability is rare to behold in prog».

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7231 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*