Newsfeed

The Fur: Heavily influenced by the acid-ridden sixties and the heavy seventies.

The Fur – Sonntag

Sonntag tells the story about the origin of the universe and all the chaos that went with it. As time gradually brings order and balance, mankind made its introduction. They brought back the chaos through various rituals and ultimately restarting the cycle a new world.

Justinuff states, «I went for a little drive listening to this, I got back home two days later with no recollection of where I had been. This album is a trip that alters your reality and let’s your imagination explode into different dimensions. Buckle up!!».

Tracklist:

1. Sagan (8:45)

2. OSB (5:27)

3. Reesmasjien (4:22)

4. Shake (2:07)

5. Bake (3:45)

6. Mirage (6:17)

7. Hawawa (5:39)

8. Yage (8:04)

Total Time 44:26

Line-up:

Erik Burgelman – Bass

Elias Piens – Drums

Jens Verslijcken – Guitar, additional vocals

Lionel Schrevens – Synth

   With

Genevieve Quinn – Spoken words

Engineered, produced and mixed by Jens Verslijcken

Mastered at Jerboa Mastering

Artwork by Evelyn Entwistle

The Fur is an instrumental quartet of space cadets from Belgium. Heavily influenced by the acid-ridden sixties and the heavy seventies, The Fur brings a show that takes the audience back to a time where music was a way of escaping. It’s not about spreading a message, it’s about spreading love, harmony and peace with sound. Sonntag is the new album. Fur offers splendid heavy psych salted with exotic spices on that album.

Sonntag tells the story about the origin of the universe and all the chaos that went with it. As time gradually brings order and balance, mankind made its introduction. They brought back the chaos through various rituals and ultimately restarting the cycle anew.

Justinuff states, «I went for a little drive listening to this, I got back home two days later with no recollection of where I had been. This album is a trip that alters your reality and let’s your imagination explode into different dimensions. Buckle up!!».

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6836 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*