Newsfeed

Affection: Brings together melodies with depth and relentless attitude.

Affection – Remnants

Since 2013, Affection has been roaring by mixing elements from modern rock and alternative metal. Metal & modern rock hybrid from Helsinki, Finland. Affection brings together melodies with depth and relentless attitude.

Affection’s debut album Remnants builds an honest and captivating scenery for the listener. It offers heavy guitar riffs, raw energy, and catchy melodies. The album presents the band’s musically enriched and deepened, multifaceted, character.

The record is like a rollercoaster ride, on which Affection carries you through meaningful, yet sometimes heavy themes. Remnants is not an easy album: fiery emotions and delusive wanderings in dark waters are inevitable.

«Some of the topics are gloomier, but in the end, the main theme is keeping oneself together. It serves also as a reminder that it’s crucial to hold on to the core of yourself – to what each of us is by nature. In a world where people have the absurd need to put themselves and each other in some kind of molds, it seems to be the most valuable thing we have». -Andy H.C. / vocalist

1. Man In The Shadow 03:32

2. Escape 03:49

3. Since Blood 04:03

4. Thousand Mirrors 04:51

5. Transformation 01:10

6. Ben Moore 03:38

7. Highway Of Denial 04:36

8. Inherit Silence 03:34

9. Animal Kingdom 06:02

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7182 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*