Newsfeed

Artisan: From the Los Angeles area with thrash, prog, and death metal roots.

Artisan - The Sixness

Sublevel Records first release of the year is the brand new Artisan album The Stain Of Life! The band is from the Los Angeles area and features in its ranks Kragen Lum’s good friend (and Prototype bass player!) Mike Bear. The Stain of Life features 10 tracks and over 50 minutes of killert thrash meets progressive meet death metal. The album also includes guest appearances from Kragen (solos on The Sickness and Useless), Charles Elliott from Abysmal Dawn, and Ian Jekelis from Aborted. If you like bands like Death, Cynic, and Prototype definitely check it out.

The official music video for the brand new Artisan single The Sickness from the album The Stain Of Life. Guest guitar solo on The Sickness by Kragen Lum of Heathen and Prototype. The Stain Of Life is available on February 25th on CD at all digital retailers and providers!

Artisan is:

Mike Bear – Vocals/Bass

Ed Laing – Guitar

Justin Bouchee – Drums

Artisan is a Metal band from the Los Angeles area with thrash, prog, and death metal roots. Their first full length album The Stain of Life features Mike Bear from Prototype on bass and vocals, plus guest appearances from Kragen Lum (Heathen/Prototype), Charles Elliott (Abysmal Dawn) and Ian Jekelis (Aborted). Over 50 min of heavy music from the ethereal to the brutal including The Sickness, Vindication Mine and the epic title track, The Stain Of Life! Mixed and mastered by Charles Elliott at Tastemaker Audio, Los Angeles, CA.

Track list:

1. Vindication Mine

2. Contradictions

3. Invisible Empire

4. The Sickness 04:46 video

5. Useless

6. The Stain Of Life

7. The Bitter Everything

8. I Own the Silence

9. We All Bleed

10. Goodbye

Artisan is a heavy metal band from the Los Angeles area with thrash, prog, and death metal roots. Their full length album The Stain Of Life will be available early 2022 on CD, streaming, and download. Over 50 min of metal from the ethereal to brutal.

Om Ulf Backstrøm (6856 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*