Newsfeed

Greyhawk: Five metal warrior from Seattle.

Greyhawk – Call Of The Hawks

Greyhawk from Seattle with new album Call Of The Haw, released 8 February 2022 by Fighter Records. Al/heavy metal.  Greyhawk`s quest for heavy metal glory began in 2018 when five metal warriors (featuring alumni from bands like Skelator, Aggression, Prelude to a Pistol, Archmage, Prophets of Addiction) from around the continent met on the shores of the pacific northwest and set out to bring their musical vision to life. The track Steelbound,

Equal parts traditional metal, power metal and shred, Greyhawk blends the best parts of these styles together to create a high energy, dynamic heavy metal music that fans of Dio, Yngwie Malmsteen, Racer X, Manowar, Visigoth and Judas Priest will rejoice in. Having released their debut EP Ride Out in October 2018 to acclaim from both critics and fans alike.

In early 2020, Greyhawk finished recording their debut album Keepers Of The Flame, which led them to sign with Fighter Records. This full-length album saw release in July of 2020, and despite being released at the height of a global pandemic got rave reviews from media and fans alike! The title track Call Of The Hawk,

In autumn 2021, Greyhawk reentered the studio and forged a new EP entitled Call Of The Hawk, which continues the epic metal stylings of the previous releases but adds some fresh new elements as well. This new work will be released, again through Fighter Records in early spring 2022. Greyhawk combines equal parts classic heavy metal, shred and power metal with some modern elements, blazing guitar solos, driving rhythms and soaring operatic vocals, harkening back to Heavy Metal’s glory days…

Greyhawks is:

Rev Taylor – vocals

Darin Wall – bass

Jesse Berlin – guitars

Jacquelynn Ziel – guitars

Nate Butler – drums

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7174 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*