Newsfeed

La Nausée: With a heavy and dirty guitar sound is being driven by distorted vocals.

La Nausée – Disorder

La Nausée (Nausea) is a very god name of In-your-face-Sludge hailing from Ghent, Belgium.

In a time where reality is hard to grip, where truth has to be found behind a wall of disinformation, where freedom is a lie and where free speech is drowned in a swamp of mind numbing ‘entertainment’, is where La Nausée has come to be, as an antidote against self-suffocation, Quietism, and abandonment of exploring our true self without illusion. The track Disorder, From the  Belgium band La Nausée

Lyrics:

One day his blood will kill

Survival of the shameless

So to gently soften the heart

I call his meat worthless

authority speaks to all of us

we won’t fail to resist

speak out – speak out

actual change

knee of the neck

fist in the face

still hard knock life

broken windows

broken lives

system of quota

all for public order

speak out – speak out

La Nausée about the song Disorder:

«With this song I want to stress the fact that we, the people, should and must stand against oppression and inequality of any kind. We need to speak up, loud and together, to protect our values as human beings, to preserve our dignity and our identity. To give everybody the chance to be whoever they would want to be. Together we face the common misleading institutions!».

La Nausée is a metallic/HC/sludge metal project hailing from Ghent, Belgium. Inspired by Belgian bands like Stake and Amnera, who regularly played hometown Ghent, but also influenced by international acts Iron Monkey, Black Tusk, Left Behind and Deftones a heavy and dirty guitar sound is being driven by distorted vocals.

In January 2021 La Nausée released their first single Split accompanied by a lyric video. On April 29th 2021 the second single Like Coin was released, followed by the full EP Battering Ram on May 7th 2021. Released by Spectral Hound Records on CD and cassette. On April 7th 2022 the second EP Disorder was released.

Metal Noise says, «A crushing track with a whirlwind of percussive battery tempo changes, it also has the prominent crush of a Metallic Hardcore guitar tone and broken chrod progressions that fall in the gap between Knocked Loose and Left Behind».

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7231 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*