Newsfeed

Immortal Sÿnn: With power struggles among different political factions in society.

Immortal Sÿnn – Will Of The People

American heavy metal band, Immortal Sÿnn, has just released their newest single – a cover of Will Of The People, by musician and political commentator, Tim Pool of the Timcast IRL podcast.

Will Of The People is a highly relevant song outlining the power struggles among different political factions in society. Once one power rises up, it will eventually fall as a new one arrives to take its place in a never-ending cycle. The track was recorded at Rusty Sun Audio in Parker, CO with engineer Nick Nodurft. It was the final track to feature bassist Frantz Pierre, as he departed the band at the beginning of 2022. Immortal Sÿnn is a heavy metal band from Denver, CO.

 In a sea of modern cookie-cutter acts, the band tries to retain a more familiar and old school sound that propelled bands of the 70s and 80s to superstardom. Taking their cue from thrashers such as Exodus and Megadeth, as well as NWOBHM legends like Judas Priest and Motörhead, Immortal Sÿnn creates a perfect mixture of speed and grit, but can also knock you out with mid-tempo riffs from hell. The band’s goal is to bring metal to the masses, and to show the world that the sounds of yesteryear are still alive and well.

Comment on the news

«When I first heard Tim Pool’s version of this song, I knew immediately that I had to cover it and add our heavy metal twist. It becomes more relevant by the day». – Tony Z (guitarist/founder of Immortal Sÿnn)

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7174 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*