Newsfeed

Angel Nation: Our biggest gratitude goes to our unbelievably supporting fans!

Angel Nation – Antares

Angel Nation, the melodic metal band founded by the classically trained Finnish singer Elina Siirala (also in Leaves’ Eyes) will release their new album Antares on CD and digital on April 8th and on limited vinyl on June 3rd via Inner Wound Recordings.

Elina Siirala of Angel Nation comments on the new album:

«After a thrilling journey full of inspiration, hard work and new visions, we’re extremely excited to be finally releasing our third album ‘Antares’! Being able to unleash my creativity both musically and lyrically has been a true lifeline over these past couple of years and the result is a hybrid of reality, fiction and multiple musical styles blended together. Working alongside George, Julia and Lucas has ensured this album is on another level, heavier and fresh while sounding like true AngelNation. Our biggest gratitude goes to our unbelievably supporting fans who made this album possible!»

The greatly anticipated third album takes Angel Nation to a new level! Named after the star Antares”, the brightest object in the constellation of Scorpius, it takes the listener on a journey of multiple elements, through an album full of energy and fire with the true sound of a metal band! Antares is combining catchy melodies, stadium rock and powerful metal tunes together with a flavor of modern synths, while maintaining depth, both musically and lyrically.

Inspired by a concept of an army of angels (Seraphim), the often cryptic texts intertwine with true-life stories, leaving room for the listener’s own interpretation.

The album is mixed and mastered by Alexander Krull (Leaves’ Eyes, Atrocity) and the artwork was created by Jobert Mello (Sabaton, Primal Fear).

Get ready for it all: Heavy, rocking and epic tunes from this highly anticipated album with tons of character!

Antares track listing

01. Seraph

02. We Are Fire

03. End of Innocence

04. Life Is a War

05. Crucify Me

06. Face to Face With the Merciless

07. Where’s the Time

08. Out Of Sight, Out Of Mind

09. Way Back Home

10. Where the Future Lies

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6699 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*