Newsfeed

Origin Of Escape: The first rehearsals done together got us goose bumps all over our backs!

Origin Of Escape - Shapes

Origin Of Escape from Poland have released their debut album Shapes some weeks ago and this is a interesting piece of music. The material was recorded in May and June 2021 at ZED Studio.Mix and mastering: Tomasz ZED Zalewski. Produced by: Origin Of Escape. Executive producer: Piotr Mazurowski.Artwork: Kuba Sokolski.

Says, «Nothing happens by accident. Our paths were crossed by passion and a strange violent presumption that we will be able to design emotions worth remembering together. We were convinced from the very beginning, that if we will bring our divergent characters and tastes to a common denominator – their sum would be more than the result of a simple addition».

«The first rehearsals done together got us goose bumps all over our backs, so no one even asked the question “what next?”. We played. In the first turbulent quarter, we managed to put together a few ideas and shape them. We are still working on new material and forge our own style with each meeting».

«The first tracks are dripping with riffs and scream – so far we’ve agreed that… that’s how it should be».

Tracklist:

1. Milk Teeth (5:39)

2. Again (5:24)

3. Chase (4:33)

4. Shame (5:29)

5. Galaxies (5:56)

6. Fake (5:15)

7. Monster (5:54)

8. Crossroads (4:07)

9. Shapes (5:36)

Total Time 47:53

Line-up:

Krzysztof Borek – Vocals

Maciej Terlecki – Drums, samples

Przemek Gierat – Guitars, samples

Tomasz Kot – Bass guitar

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7174 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*