Newsfeed

Ecryptus: With shredding riffs, ripping thrash solos, epic overtures.

Ecryptus - Kyr’am Beskar

Star Wars death metal band Ecryptus and their new EP Kyr’am Beskar (Mandalorian for death metal) released on Jan 14th via SBDC Records.

The EP features 4 grinding tracks of crushing death metal inspired by the Dark Side. Each song is a gruesome tome from the Canon Arcane, serving shredding riffs, ripping thrash solos, epic overtures, and inhuman drums!

The track Cauterized Saber Wound Massacre (Official lyric video) galactic death metal, circle

What the press is saying:

«Over this EP’s four track Ecryptus created death metal about lightsaber death, dying in a sarlacc pit, and more». – Metal Injection

«it’s such an adrenaline-fueled shock-and-awe campaign, one that’s technically eye-popping, eerie and evil, and terrifically obliterating». – No Clean Singing

«Crushing display of death metal, Ecryptus delivers…” – The Razor’s Edge

«The performances here are razor sharp and these tracks have proven to be fun and crushing in equal capacity». 8/10  – Metal Trenches

«The universe of Ecryptus is as thick as a bantha and as sharp as a lightsaber. With Kyr’am Beskar, the group shows us that it is always present and ready to take up arms to keep its place in the scene». 8/10″- Acta Infernalis

«Planetary Enslavement is possibly my favorite song on this release. It shows a degree of technicality and proficiency that is a little too uncommon. It’s exceptionally precise in its musicianship and understands that just because you go fast doesn’t make you good. This however is both fast and excellent». 8/10 – Rock Out Stand Out

Ecryptus originally hailing from Korriban, but now stranded in Atlanta, Georgia, Ecryptus plays Star Wars themed death metal and they have a new EP ready for metalheads across the galaxy.

The release of Kyr’am Beskar (Mandalorian for death metal) follows two demos (2002/2004); The Continuum LP (2005); Astral Crusades EP (2008) and a 7-inch single Rancorous (2018/2020). Each of these tells tales of the Dark side and its crusade against the tyranny of the rebel forces.

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (7105 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*