Newsfeed

Johnny Bob: One of the big bands in the national progressive scene.

Johnny Bob - Creatures Of Light And Darkness

Creatures Of Light And Darkness is an album from German Johnny Bob and the music is self-released. My first thought was that Johnny Bob was a name of a man, but it`s a four piece band.

Johnny Bob is a neoprog band from Hamburg. They form 2017 in memory of two school bands which disband after their members graduate in the early nineties. German magazine Eclipsed rates Johnny Bob in October 2019 to become one of the big bands in the national progressive scene.

The crowdfunded release Creatures Of Light And Darkness is Johhny Bob’s 4th studio album.  It is a double-LP and contains 13 songs and an approximate playing time of 70 minutes.

Johnny Bob is a neo-prog band from Hamburg. They form 2017 in memory of two school bands which disband after their members graduate in the early nineties.

The brothers Jörg Purfürst (bass, keyboards, guitar) and Carsten Díaz (vocals, guitar) form the core of the band. Line-up is completed by Philip Mestwerdt (drums) and Ole Schützler (keyboards).

Johnny Bob release their debut album Carnival Of The Brahma-Sox in 2017 and ensure initial awareness. The second album Fjodor And The Water Giant follows in April 2019. An EP called Hunted By A Caproidbsees its light of day in January 2020. In September of the same year the neo-progrockers make their follow-up with third album Egbert’s Barber Shop.

Johnny Bob record their 4th longplayer – a double album called Creatures Of Light & Darkness – from winter to summer 2021. The album takes ingredients of all former releases and mix them with a more songwriter-orientated approach. Release of Creatures Of Light & Darkness” as double-LP (vinyl only) is planned for January 2022.

Line-up:

Carsten Diaz – vocals, guitar

Jörg Purfürst – bass, keyboards, guitar

Jan Brust – guitar, keyboards

Philip Mestwerdt – drums

Tracklist:

1. ?

2. Tokyo

3. Fading Suns

4. Zen Comic Show

5. God Machine

6. I Am Ocean

7. September

8. Brand New Day

9. A Song to the Seasons

10. White Bear Lake

11. Mohawk

12. Empire

13. Nocturne

Link:
Homepage

Om Ulf Backstrøm (6836 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*