Newsfeed

Vast Conduit: Smooth prog and Bob Woerner!

Vast Conduit - Always Be There

Livermore (formerly Livermores, Livermore Ranch, and Nottingham) is a city in Alameda County, California, United States. With a 2020 population of 87,955, Livermore is the most populous city in the Tri-Valley. It is located on the eastern edge of California’s San Francisco Bay Area. The current mayor is Bob Woerner, and the current music discovery from Livermore is the very good band Vast Conduit. Always Be There is the debut album from this California band.

This album is dedicated to the notion of doing whatever we can to build and cherish all parent/child relationships, regardless of circumstance. There are so many different ways these can suffer – death, divorce, illness, self-centeredness, etc. – yet they are so vital to everyone’s happiness and well-being. Every moment we have to support each other and make each other’s lives better is precious.

All songs written by Bill Jenkins with the following additions:

Barrier co-written with Suzanna Spring

Endless Days co-written with Doug Ott

500 Miles co-written with Betsy Walter

Through a Vast Conduit, the universe provided an opportunity for the individuals in this band, Bill Jenkins (keys), Will Jenkins (drums), Michael Harris (guitar), Jeff Plant (bass), Friel (vocals) and Jim Hurley (violin) to come together and create what they fondly refer to as smooth prog music.

Says, «Sometimes in life we stumble upon good fortune. The opportunity to create music with such amazingly talented musicians is one such fortune. It is like the universe has provided a vast conduit of talent to make music that would otherwise not be possible».

Tracklist:

1. Barrier

2. Soul Tuck

3. Always Be There

4. Endless Days

5. Too Busy

6. Odessa

7. 500 Miles

8. Philly Etymology

9. Early Eclipse

10. Of A Feather

11. Wesley Save Us

Line-up:

Bill Jenkins (Enchant, Thought Chamber) – keys

Will Jenkins – drums

Michael Harris (Vitalij Kuprij, Darkology, Thought Chamber) – guitar

Jeff Plant (Thought Chamber) – bass

Friel – vocals

Jim Hurley – violin

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7174 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*