Newsfeed

Whales Don`t Fly: mixture of thrash-metal and heavy metal with some progressive leanings.

Whales Don`t Fly – The Golden Sea

Everybody knows that Whales Don`t Fly, but as a band name as Whales Don`t Fly function very well. The track Mountain Pain. This is a single from the debut album The Golden Sea.  Recorded and mixed @ Blind & Lost Studios (Santa Marta de Penaguião,Portugal). Produced, mixed, mastered and engineered by Guilhermino Martins/Keyboards and samples by Guilhermino Martins. Mastering assistance by Bruno Ferreira. Label: Raging Planet. Video by: Leonel Veiga. Actor: Francisco Silva.

Whales Don’t Fly are a young quintet from the north of Portugal, whose sound can be described as a mixture of thrash-metal and heavy metal with some progressive leanings.

During the nearly four years of their existence, the band have been writing and chiseling songs for the first album The Golden Sea that was released on February 7th via Raging Planet Records.

Recorded, produced, mixed, and mastered by Guilhermino Martins at Blind & Lost Studios, The Golden Sea sees Whales Don’t Fly churning out a powerful and heavy thrash-metal full of catchy riffs and epic melodies that will impress fans of Iotunn, Trivium, Times of Grace and Witherfall.

Line-Up:

Rafael Afonso – Vocals/Guitar

Jorge Rocha – Guitar

César Bento – Drums

José Pedro Boura – Bass

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (7105 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*