Newsfeed

Blinded By Hope: With a heavily conceptual and cohesive album!

Blinded By Hope – We Are

Blinded By Hope is an alternative rock/metal act from Adelaide, Australia. Formed in October 2020, Blinded By Hope is written, performed and managed by one aspiring individual. The aim is simple – create music that makes you feel something. The album We Are was released on February 18th, 2022 via Wormholedeath worldwide.

Blinded By Hope’s second album We Are is a heavily conceptual and cohesive album, offering a distinctive and magnetic mixture of heavy and progressive melodic rock and metal.

We Are pushes the boundaries of traditional song-writing and offers an honest insight into the mind of Blinded By Hope’s leading-man – guitarist, singer-songwriter and producer – Mitch Castell.

1              The Fool                               03:44

2              Messiah Liar                       03:37

3              Incandescent                     04:08

4              Demon                 04:17

5              The Silence of Pain                          04:09

6              Holy                       04:43

7              This Life                                05:57

8              Away                     03:16

9              Unleash Me                        05:20

10           The Path Ahead                04:02

11           Don’t Let Go                       05:19

12           Humans                               04:11

13           We Are

Blinded By Hope is the solo project of Australian musician Mitch Castell. Blinded by Hope began in October 2020, with the aim of creating unique and powerful music, fusing together elements of alternative and progressive metal.

Blinded By Hope’s guitarist, singer-songwriter and producer Mitch Castell was born in the UK and then moved to Adelaide in South Australia when he was four. The inception of Blinded By Hope has provided Mitch with a creative and cathartic outlet, allowing him to unleash and express himself through song.

Following the release of Blinded by Hope’s first album Chapter 1: Awakening on 21 May 21, Mitch is set to launch Blinded By Hope’s second album “We Are, a conceptual and cohesive collection of songs that sound like no other.

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (7105 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*