Newsfeed

Krilloan: Forged in the dark forest of southern Sweden.

Krilloan - Stories Of Times Forgotten

Mounting the steed of metal in 2020, Krilloan started out on the quest to pay tribute to the legends of old. The music is forged in the dark forest of southern Sweden and combines classic melodic heavy metal/power metal with fantasy themed lyrics. Stories Of Times Forgotten is their debut album.To the sound of men, iron, and thundering hooves, we charge, Into the storm!

The Krilloan project started in 2020. Klas Holmgren, composer, guitarist and lifelong metal-head decided to create the music he himself wanted to hear. Music that he felt was not created in any wider extent these days. True melodic power metal based on guitar rather than keyboards! The original plan was to keep with the project as a one man operation but soon Klas felt the need to include other metal heads. Long term friend Steve Brockmann (Vision Of Choice) joined on guitar and later Alex VanTrue was hired to handle the vocals. Marco Toba (bass) and David Lanas (drums) completed the line-up and the gates of metal was open for what was to come.

The influences of Krilloan can be traced back to the late 80’s and early 90’s, where band such as Blind Guardian, Helloween and Hammerfall ruled the world of power metal. Razor sharp riffs, epic guitar solos and soaring vocals are key ingredients of the Krilloan sound. The bands plan is to bring back the glory of power metal as it (in their head) should sound.

In the band’s own words, «we play the power metal we miss, how hard can it be? The basics for all great music is FMG – fast melodic guitars! «C».

Krilloan are:

Klas Holmgren – Guitars | Steve Brockmann – Lead Guitars | Alex VanTrue – Vocals | Marco Toba – Bass | David Lanas – Drums.

The track Angle`s Sacrifice,

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6832 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*