Newsfeed

Ph2: Not easy listening!

Ph2 - Season 5

Vive La France, vive beautiful Paris and vive the French band RH2 and their special brand of intriguing prog. Season 5 is PH2`s new album and this album contains more than 90 minutes with music. PH2 is a duo, Philippe Moati – guitar, bass, keyboards and Philippe Mercier – drums & percussion.

This duo produced music that ranges from modern symphonic to neoclassicism to contemporary music including progressive melodic rock and also a very 70’s style prog music. The band writes:

«At the beginning, we were influenced by the music of Genesis, Yes, Van der Graff Generator, Kansas, Mike Oldfield, Peter Gabriel and son on before discovering Prokofiev, Shostakovitch and Stravinsky, and more recently Flower Kings, Kaïpa and Ritual. From all of this music we acquired the willingness to be demanding, to combine authenticity, emotion and originality».

«The Ph2’s music is not what you would call easy listening. As a result, perhaps it’s not to meant for mass consumption! First and foremost, we try to have pleasure and we are naïve enough to think that if we enjoy the result, others like us might enjoy it too. So, to meet you, we share our music on line. Of course, we are eager to know how you feel it. So let your comments, even if it is to say it is a mess!».

Tracklist:

1. The Birth (7:04)

2. Ô toi ma soeur (5:12)

3. Elsewhere (7:35)

4. Shine (10:05)

5. Anaëlle (9:19)

6. Chansonnette (4:07) feat. Frédéric Chenuet

7. Mets ta Morphose (Dans le piano) (6:42)

8. Broken (6:29)

9. Ça pompe énormément (8:06)

10. On the Run Again (6:23)

11. Pianos, Tambours, Fanfare, etc. (4:23)

12. Goodbye Denis, Goodbye Patricia (3:32)

13. Shine (version courte) (4:14)

14. The Birth (instrumental) (7:04)

Total Time 90:15

Line-up:

Philippe Moati – guitar, bass, keyboards

Philippe Mercier – drums & percussion

    With:

Clara Moati – vocals (2,4,8,13)

Frédéric Chenuet – vocals (6)

Hippolyte Giraud-Nicolas – vocals (8)

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6836 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*