Newsfeed

Procosmian Fannyfiddlers: With stellar musicianship and unique music.

Procosmian Fannyfiddlers - Astonishing Tales Of Cod And Plankton

Today, Procosmian Fannyfiddlers are a band that sound unlike every other bands. Unique and very god music indeed and an eclectic prog that some may find a bit strange. But repeated listing and this sounds very engaging and intriguing. Astonishing Tales Of Cod And Plankton is their new and eleventh album and this time with a very proper production as Rhys March have produced the album! Previous album was often criticized for band production, but this album sounds great.

This seven-member collective formed in 1995 in Trondheim, Norway. They play a mix of  folk, medieval music,avangarde, tinged with heavy music and what not – often with humorous spice like Gong. A word of warning though: their burlesque is often stepping into the realm of scatology. Rhys March have produced the album

Tracklist:

1. Dental Breakdown

2. Lady Dung

3. Rage For Boredom

4. Frill

5. Jaundice Sailor

6. In Search Of Competance

7. Still…You Turn Me Off

8. Rimming The Ancient Mariner

Line-up:

Composed, arranged and performed by Geir Venom Larzen, Erik Andås, Øyvind Eriksen, Mette Jensen, Heidi Larzen, Bente Marit Ekker, Espen Warankov Godø, Yngve Hasnes

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7174 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*