Newsfeed

Emetropia: with poetically told fantasy stories.

Entropia – Equinox

Mixing power and progressiveness with poetically told fantasy stories to bring listeners the future of Swedish symphonic metal.

Emetropia is a symphonic metal band from Linköping, Sweden, delivering energetic and dynamic metal, inspired by bands like Epica, Therion and Amorphis. With a mix of power, progressiveness, and poetically told fantasy stories, their debut album Equinox promises the old listener a completely new listening experience of already beloved songs, and introduces new listeners to the future of Swedish symphonic metal. The new track Seasonal Warfare,

Their upcoming debut album Equinox brings the full Equinox Saga, which was teased in their debut EP – Procession Of The Kings – with all EP tracks also being re-imagined and re-recorded. With years of new experiences and the help of producer Michele Guaitoli, Equinox promises the old listener a completely new listening experience of already beloved songs, and introduces new listeners to the future of Swedish symphonic metal.

Band members:

Lisa Wallenberg – Lead vocals

Liam Strand – Songwriting, keyboards, orchestral compositions, vocals

Olle Renius – Lead guitars

Jonatan Jakobsson – Rhythm guitars

Oscar Heikkinen – Drums

Kristoffer Bobo Pynnönen – Bass

Their upcoming debut album Equinox brings the full Equinox Saga, which was teased in their debut EP – Procession Of The Kings – with all EP tracks also being re-imagined and re-recorded. With years of new experiences and the help of producer Michele Guaitoli, Equinox promises the old listener a completely new listening experience of already beloved songs, and introduces new listeners to the future of Swedish symphonic metal.

Tracklist:

1 – Seasonal Warfare

2 – A Summer Breeze

3 – That Fateful Night

4 – Lord of the Blizzards

5 – The First Leaf Falls

6 – Falls First Storm

7 – The Old Gods

8 – Procession of the Kings

9 – His Final Endeavor

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7231 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*