Newsfeed

Niahm: The songs have a goth attitude but they don’t sound goth.

Niahm – Autumn Noir

A band is a way of being, a way of life. This is the spirit that distinguishes alternative metal band Niahm, who proudly announce the release of their new album Autumn Noir on 25 March, 2022 via Electric Talon Records.

«Autumn Noir is the natural evolution of our previous record. It is more electronic, faster, aggressive and groovy. We changed our approach by focusing more on the details, experimenting and trying new solutions», comments the band. «The songs have a goth attitude but they don’t sound goth metal. They have a positive vibe – if something happens we put the pieces together and sort it out».

 Autumn Noir” was recorded at Studio A (Italy), mixed by Stephen Burdick and mastered by Maurizio Giannotti.

Tracklist:

Mastiff

Solitude Chronicles

Aster Disaster

Lucifer

Blasphemies and Fairytales (The Summoning of LittleTooth)

Serpent

The Black

I Fink U Freeky

Since their formation, Niahm have released two albums, Corax (2017) and SuperSonic (2019), and played in support to bands such as Soulfly, Enter Shikari, Lacuna Coil, Placebo, Arch Enemy and many others. The band features members of historic Italian acts including punk legends Indigesti and modern metal band Arcardia.

Line-up:

Mike – Vocals

Tom – Guitars

Mateja – Bass

Carlos – Drums

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7231 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*