Newsfeed

Beagley  Anania: Dealing with a very emotional and powerful subject…

Beagley Anania - On The Bridge

Says, «The first, full-length collaboration between the wonderfully talented John Beagley and myself is now released .To celebrate, here is the video for one of the first songs we did, called PTSD. It’s been a year of extremely fun, virtual back & forth between London and Berlin…and we are very pleased and proud of the results. It’s a concept album dealing with a very emotional and powerful subject…and the music conveys that. That said and done, John and I graciously present to you…».

John Beagley hails from Aylesbury, Bucks UK and now lives in NW London. In the 90s he was part of the synth pop group So It Is who were nearly signed to Trevor Horn’s ZTT label – losing out to All Saints that year! Johns worked with many great musicians, including Simon Collins, Glass Hammer, Mark Brzezicki, David Cross (King Crimson) Phil Spalding (Seal, Mike Oldfield) David Jackson 

Djsmed says, «Great stuff!! You can hear the labor of love that went into this recording. Although it is unique, there are some nods to 80s era Genesis especially the double tracked drums which propel you through this themed work of art with precise yet organic precision. Add beautifully sung and written lyrics, well placed synth leads and floating, lush pads and layered vocal».

Tracklist:

1. On The Bridge / Overthinking (6:39)

2. PTSD (5:00)

3. Red Mist (3:44)

4. Rescue (3:50)

5. In The Room (5:14)

6. Make It Stop (4:18)

7. Let It In To Let Out (5:26)

8. What In The World (6:32)

9. The Battle (3:10)

Total Time 43:53

Line-up:

John Beagley (Formativ, Life in Digital, Iconic Sky) – vocals, keys, sound design

David Anania – drums, percussion

Links:
Facebook David Anania

Facebook John Beagley

About Ulf Backstrøm (7231 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*