Newsfeed

Reflection: With lyrics pay tribute to one of the most famous adventures of Greek mythology.

Reflection – March Of The Argonauts

The track March Of The Argonauts sets the standard for the new Reflection album to be released later this year via Pitch Black Records.

Pitch Black Records announces the return of Greek epic/doom metal veterans Reflection, five years after the band’s last epic full-length “Bleed Babylon Bleed”, with the release of a brand-new track.

March Of The Argonauts sets the standard for the band’s upcoming new album (to be released later this year) that re-enacts the massive epic metal feeling that has always been characteristic of the band’s sound and more specifically in this case, 2003’s Odyssey album. The roaring vocals, the melodic guitars, the sophisticated bass and the galloping drums, all pour together into a sonic vessel of a force to be reckoned with.

The song’s lyrics pay tribute to one of the most famous adventures of Greek mythology, the quest of Jason and the Argonauts for the Golden Fleece. Stathis Pavlantis, founder and guitarist of Reflection comments: «The naval exploration of the world beyond the ancient Greek domain, against all odds and challenges, is linked with our intention to continue to explore the realms of epic heavy metal, against the entropy of time. Our passion for metal never dies!».

March Of The Argonauts was recorded at Dark Water Audio, Athens, Greece in a very natural setting and it’s worth mentioning that during the recordings, no drum triggers or samples were used, no guitar re-amping or voice autotune and copy/paste. As a band destined to play on stage, Reflction wanted to be true to their fellowship and perform as authentic as possible.

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7231 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*