Newsfeed

Day Of Departure: With very well-written songs.

Day Of Departure - Day Of Departure

Day Of Departure combines elements of post-rock, ambient, progressive rock, and hard rock to arrive at a unique sonic landscape that seeks to balance the varied influences and inspirations from its creators. Their self-titled album contain much symphonic snacks and nice music and very well-written songs.

The band offers post rock/progressive/space rock from the members of Brave and Stellar Death. The musicians are very skilled and create various soundscapes and atmospheres in a fascinating way. Subtle guitar perfection alternate with heavy riffing and that create dynamic.

Tracklist:

1. …And We Prepare for Our End (8:00)

2. The Edge of Annihilation (6:13)

3. The Light In Our Eye Grows Dim (3:01)

4. Pierce The Sky (Conflict) (4:32)

5. Ex Machina (5:46)

6. Life Prevails (6:13)

7. The Future Has No Form (3:24)

8. Living Matter (7:34)

9. Awaken To The Beyond (5:50)

10. The Beyond (2:17)

Line-up:

Ben Kelly – Bass

Matt Kozar – Guitars, Keys

Michelle Schrotz – Vocals, Keys

Scott Loose – Guitars, Keys

Trevor Schrotz – Drums

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7231 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*