Newsfeed

Dirty Shirt: With a multitude of guest musicians coined as the Transylvanian Folkcore Orchestra.

Dirty Shirt - Get Your Dose Now

Get Your Dose Now was released April 1stm and the band behind this album is from Romania and named Dirty Shirt. The band offers crossover folklore metal from Transylvania. Some might be familiar with the band and their amalgamation of folk metal, nu-metal, hardcore, metalcore, industrial, prog and alternative rock over the years. Says, «Unfortunately it is impossible for us not to make the link between the visual and musical atmosphere of the video and what is happening in our neighbouring country, Ukraine. It is a sad song, with a sad video, for sad times…Lyric Video – Cand s-o-mpartit norocu (Part 1 & 2),

Get Your Dose Now! is the sixth full-length in the band’s discography, which also includes their EP Pandemic Special released earlier this year and three live recordings Live At Wacken (2019), FolkCore DeTour (2018) and Live In the Truck (2011) plus a long history of festival performances in Europe. Music Video – Pretty Faces ft. Benji Webbe, Caliu & Paul Ilea,

The very diversified album will surprise listeners, but will also be familiar to long-standing fans. Music Video – New Boy in Town,

There are eight core members of Dirty Shirt, with a multitude of guest musicians coined as the Transylvanian Folkcore Orchestra who take part in recording and some larger live performances. Each of the musicians leaves their touch on the music, making it complex, vast, and intriguing. They are recommended for fans of System Of A Down, Skindred, Diablo Swing Orchestra, and Twelve Foot Ninja. Music Video – Geamparalele,

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7174 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*