Newsfeed

Final Cry: Remarkable mountaineering epic music.

Final Cry - The Ever-Rest

On 18 March, the eagerly awaited sixth studio album by German scene veterans Final Cry was released, On this remarkable mountaineering epic, the band seems to have musically just risen from a fountain of youth and offers the listener a total of 10 tracks of deadly-frosty and at the same time atmospheric-melodic thrash/death metal with a playing time of 38 minutes. The powerful and earthy production comes from Soundlodge Recordings, where the album was recorded, mixed and mastered last November under the wing of Jörg Uken. The tile track Ever-Rest

As a first taste, the title track The Ever-Rest, with guest vocals by Herbie Langhans and Børd Wäsche, is released today on a few digital sources and also as a lyric video on the MDD YouTube channel! The album is already available for pre-order on various platforms and will be released as CD, DigiPak and Vinyl. The limited DigiPak Boxset is exclusively available at MDD and Nuclear Blast. The final track list of the longplayer you can find below!

Tracklist

01. The Brotherhood Of The Rope

02. The Ever-Rest

03. Down The Icefall

04. The Beckoning Silence

05. Seven Summits

06. Ascending The Avalanche

07. Mallory’s Mask

08. Into The Whiteout

09. Words Unspoken

10. This Ending

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6696 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*