Newsfeed

Celestial Burst: With excellent song!

Celestial Burst - Maze

French prog project Celestial Burst has signed with Wormholedeath a licensing deal for the reissue of the EP The Maze due for re-release on May 13th, 2022.

«One year after the first release of The Maze, we’ve been contacted by the record label WormHoleDeath. They reached us with the will to re-edit The Maze and distribute it worldwide. We couldn’t refuse the offer! :)».

«This is an awesome news for us, WormHoleDeath have a huge platform covering the globe and have been in the business for over 10 years. We are certain they will make sure our album reaches every corner of the world. and it will help our fans wait while the second album is in the making 🙂 We hope this great news will help our fans to wait while the second album is in the making :)». The excellent track The Maze featuring Anneke Van Giersbergen and played by the band Celestial Burst,

«It is the story of a woman who wanders in a world that she does not understand and to which she cannot adapt to because it does not suit her.

The labyrinth is the symbol that I wanted to give to the adventure that awaits her, littered with obstacles and dead ends», says Alexis Lustenberger from Celestial Burst).

Celestial Burst is a French prog band launched by Alexis Lustenberger in 2012 as a solo studio project, Celestial Burst became a two-persons band in 2020 when Alexis was joined by singer/actress Kenza Laala to work on the lyrics and contribute to the vocals. After some sessions @ Hesat Recordings, Celestial Burst is proud to present its debut EP called The Maze’where the duo invited the Dutch diva Anneke Van Giesbergen (The Gathering, Devin Townsend…) as vocal guest on the title-track of the record.

Alexis Lustenberger is a French IT engineer who has been playing the guitar since almost 16 years. He started with a school metal band called White Materia. It was mostly a cover band (Metallica, Dream Theater, Porcupine Tree, Opeth, …). He started the project called Celestial Burst in 2012. 8 Years after, the first EP The Maze was being recorded in Hesat Recordings studio (a french studio based in Bordeaux).

Music is not his main activities as he is still working in IT industry. Influence : King Crimson, Pink Floyd, Opeth, Steven Wilson, Ayreon, Genesis, Arena, …

Kenza Laala is a French actress living in Lyon. Her first musical experience in 2007, she shared it in high school in the same band as Alexis as a singer. In 2015, after her theatrical studies at the Conservatory of Caen where she tackled lyrical singing, she entered the National School of Arts and Techniques of Theater in Lyon (ENSATT) where she continued to work on singing through the prism of interpretation. In 2020, she accepts Alexis’ proposal to join the Celestial Burst project. She then participated in the writing of the texts and recorded in July 2020 the EP The Maze in Bordeaux.

 Influences: A Perfect Circle, Audioslave, Creedence Clearwater Revival, Rammstein, Eivor, Skald, Wardruna …

Tracklist:

1- Obedience

2- The Maze

3- First Flight

4- The Place Where I’m Supposed To Be

5- Anna

6- The Maze (feat. Anneke Van Giersbergen)

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6836 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*