Newsfeed

Esperfall: Every song is an echo of a major emotional issue vocalized with self-criticism.

Esperfall - Origins In Darkness

Esperfall offers female fronted melodic metal, and FFO Children Of Bodom, Arch Enemy, Epica, Nightwish

Hungarian melodic metallers Esperfall released their debut album Origins In Darkness on 1st April 2022. The album presents the initial phase of the human soul’s journey as it forces itself to face its inner demons. As every dark phase in our lives, this state is the starting point of a deep, spiritual journey and self-discovery. Every song is an echo of a major emotional issue vocalized with self-criticism, doubt and fear, fueled with anger and disbelief, oftentimes directed towards our society. These are the battles we have to face in our everyday lives.

This journey and process comes with the inevitable act of turning inward, diving deeper and deeper into our own souls, rediscovering ourselves and coping with part of ourselves we don’t want to pay attention to, or want to deny. The album is the invocation of every listener’s hidden emotional or mental answers to every question they never were brave enough to ask and everything they don’t want to think about.

To the person who undertakes this spiritual journey it feels like the dissection of their own soul.

Some diseases and disorders — physical or mental — are created, manifested by ourselves. This statement is the core message of the myriad of emotions the album is pondering upon.

Esperfall’s music is infused with the melodic and versatile, yet dark and tight elements of the Northern metal genre. This musical composition is made even more exciting with the combination of clean and harsh female vocals, complemented by male growls.

The themes of their songs revolve mainly around various emotional and mental struggles, and how overcoming these challenges through great effort can make us grow and prosper in the long run.

The band’s activity dates back to 2018, when their debut EP A Leap Of Faith was released. This was followed by their second EP The Leaf Legacy in 2019, and their first full-length album entitled Origins In Darkness is set to be released in April 2022.

Line-up:

Nóra Sima – vocals

Péter Wachal – bass guitar & vocals

Zsombor Zathureczky – keyboards

László Gábeli – lead guitar

Szabolcs Kerek – rhythm guitar

Attila Pécz – drums

Album title: Origins In Darkness

Album release date: 01 April 2022

Label: H-Music Hungary

Record/edit/mix/master: Denevér Sound Studio (Szolnok, Hungary)

A Gift From The Gods

Tempest In Paradise (The First Advent)

Retreat Into Dreamland

Plato’s Cave

Nature Of The Disease (The Second Advent)

Don’t Leave Me Behind

No Tomorrow (The Third Advent)

Futures & Options

Black Flag

Cortex Breakdown

Music by Zsombor Zathureczky

Lyrics by Nóra Sima

Additional lyrics by Péter Wachal and Attila Pécz

Arrangements by Attila Pécz, Nóra Sima, Péter Wachal, László Gábeli, Szabolcs Kerek

Band photography by András Vancsay

Album cover and booklet design by Nóra Sima

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6850 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*