Newsfeed

Nastergal: Ragnarok and unique sound.

Nastergal – Solitude

According to Norse mythology, Fimbul winter is the harsh winter prior to Ragnarok, which puts an end to everything alive after three years of man-fall. Nastergal take this concept further as their new song is entitled Eternal Winter. This song is a track taken from Nastergal’s upcoming EP Solitude, due for release on May 13th, 2022 via Wormholedeath. The release was recorded in Winter Nagte Studio and in Electrified Lair Studios. Mixed/mastered by Marco Toba.

Solitude is Nastergal’s first release and features musicians from across the world. This is the band’s next step into a realm of extreme metal, having played in various death and black metal bands in the past.

Nastergal is an international black metal band started by Jacques Valentyn (guitars) and Riaan Coertze (drums) and completed with the help of Marco Toba (bass) and Evgen Zoidze (vocals). The music draws its inspiration from bands such as Dark Funeral with lyrical content influenced by the works of Friedrich Nietzsche. The title track Solitude,

Nastergal proudly presents a unique take on the black metal genre with their own unique sound. They are committed to the music they create and strive to deliver the best to their audience. The Solitude EP explores the dark world of self-realization and war in the mind of Zarathustra as he struggles to validate himself in a world filled with deceit and ignorance. The underlying argument is that all human values are created by humans, rather than gods, or nature, or some underlying fundamental reality.

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7174 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*