Newsfeed

Adventure: Exploring the golden era of 70ies symphonic hard prog.

Adventure - Tales Of Belle, Part 1.Across The Ocean

Belle Gunness is one of America’s most famous female serial killers. Belle Gunness left Selbu in 1881 and settled in Chicago, USA. In 1900 she is said to have killed her first husband. Composing her life and crimes sounds like a very good idea. On the album Tales Of Belle, Part 1.Across The Ocean Adventure give a musical insight in this. The new album is the fifth from this band, and the self-titled debut came in 2000.

Adventure is well known for exploring the golden era of 70ies symphonic hard rock, mixing in proggy and folky elements. And on the album Tales Of Belle, Part 1.Across The Ocean Adventure do this with finesse and in a very intriguing way. The sound is filled with Hammond organ and multipart vocals and solid guitar work. As the music motor the bass and drums are very solid and good.

Adventure Founded in Trondheim, Norway in 1996. Adventure is the brainchild of the Norwegian multi-instrumentalist Odd Roae Bakken who had 23 years of experience in rock bands playing guitar, mandolins and vocals in groups as Tammatoys and Nordagust until 1990 when he meets Nils Larsen (Bass) and Torkel Aune (drums) and a little bit later the talented guitar player Terje Flessen. They start working together each time getting closer to the symphonic sound they pretended to reach.

Tracklist:

1. Hell’s Belle… (5:06)

2. The Journey Begins (1:55)

3. Too Far (4:24)

4. Come Join Me .. (5:11)

5. Dreams (4:26)

6. Haunted Wedding (2:19)

7. Courting – First Marriage (5:14)

8. Rumors Say (3:18)

9. Voices.. (4:52)

10. The Last Goodbye (3:55)

11. Crossing (1:36)

Total Time 42:16

Line-up:

Kjell Myran: Vocals

Elen Cath Hopen: Vocals, Piano, Flutes

Terje Flessen: Guitars

Odd-Roar Bakken: Hammond Organ and Synthesizers

Terje Craig: Vocals, Bass Guitars and Synthesizers

Alf Helge Lund: Drums & Percussion

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6836 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*