Newsfeed

Omega Point: This feels like a very accomplished album.

Omega Point - A Great Escape

A Great Escape is the new album from UK outfit Omega Point. Says, «Omega Point is the belief that everything in the universe is fated to spiral towards a final point of unification…….This is very much how we in Omega Point, feel about what this band is all about».

Maestro in Omega Point is the bassist Matt Cohen and he have a past in Ghost Community, Magenta and The Reasoning. Cohen is supported by four very, very skilled and inspired musicians. The singer John Paul Vaughan who have worked with Cohen in Ghost Community., drummer Vinden White is former member of Reasoning. Guitars is handled by former Karnataka(Panic Room member Paul Davies and at last but not least keyboard player Rob Wilshire from Multi Story.

«This feels like a very accomplished album with a strong theme running through all of the songs», says Cohen. « It’s not a concept, but it definitely tells a story about looking at beauty from a very different perspective. This has been a real labor of love for the band».

Track-list:

1. Hourglass

2. Fall Of Empires

3. Darkest Son

4. A Great Escape

5. Thank You

6. Shells

Says, «The re-mixed and remastered lockdown single Red Room from 2020, has been given a refresh. This, our first ever release, is a 3 minute, catchy rock / prog tune that needs to turned up and enjoyed. This is brought to you in anticipation of the band’s debut album which is due on the 4th February 2022».

Line-up:

John-Paul Vaughan

Paul Davies

Vinden Wylde

Rob Wilsher

Matthew Cohen

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6873 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*