Newsfeed

Sudden Deaf: With melting pot of heavy music.

Sudden Deaf – Headhunter

Texas-based metal band Sudden Deaf are pleased to announce that they will release their debut album in the summer of 2022.

Producing an implosion of influences, drawing from traditional, speed and groove, along with some classic rock and experimental elements, Sudden Deaf’s sound is a melting pot of heavy. With their debut album currently in progress, the outfit are kicking off with the single Headhunter which will debut on Feb 18th. The narrative focus is on a tale of a Viking, but the track also delves into emotions of rage and greed, lust and distain that we all feel. A thundering introduction driving a fury of anticipation leads to the hard-hitting pay off seeing epic wailing guitars and head-banging rhythms.

Intense energy and a fast pace results in sheer chaotic havoc. Being engulfed by SUDDEN DEAF’s wall of sound may leave you deaf but it’ll be worth it! And watch out for any demons accidentally summoned in the process. The track Freedump,

The band comments:

«We are thrilled to release our debut single; a song about rage, power and disdain, Headhunter stands as the first song off our upcoming album and sets the initial tone for what’s to come»

.

 Line Up:

Drew Potter— Lead vocals and Bass

Dylan Bigelow—- Guitar

Alex Turner— Guitar

Max Cortez—- Drums

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7231 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*