Newsfeed

Zero Hour: With complex prog music!

Zero Hour - Agenda 21

Agenda 21 is a new album and the band is from USA and named Zero Hour and the quartet have the bass player Andreas Blomqvist from Seventh Wonder. Agenda 21 is the sixth album, and fourteen years after their last album Dark Deceiver because the band went on hiatus in 2008. Zero Hour was founded in 1993 after catching attention of Lasers` Edge prog label owner Ken Golden. Zero Hour is strongly recommended for fans of very complex progressive music who can tolerate very heavy guitar work.

Zero Hour offers melodic, accessible and complex music, and it a good idea to listen carefully to the music as there are much nice and interesting going on in the songs.. Jasun Tipton is the main songwriter in Zero Hour and he is the sole guitar player in the band. He enjoy to mix nice chords with fascinating riffs and clean arpeggios.

Tracklist:

1.  Democide                       

2.  Technocracy

3.  Stigmata                       

4.  Memento Mori         

5.  Agenda 21                 

6.  Patient Zero

Total length: 50.58

Line-up:

Erik Rosvold – Vocals

Jasun Tipton – Guitars and Keyboards

Andreas Blomqvist (Seventh Wonder) – Bass

Roel Van Helden – Drums

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6851 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*