Newsfeed

Melanie Mau & Martin Schnella: Mutual love of classic rock, and particularly prog songs.

Melanie Mau & Martin Schnella - Invoke The Ghosts

Invoke The Ghosts is the 5th album by the German acoustic folk prog artists Melanie Mau & Martin Schnella featuring only original compositions. Martin Schnella is the former guitarist for the progressive metal band Flaming Row.  Both Martin and Melanie were/are recent members of Frequency Drift and Seven Steps To The Green Door.

This duo came about through mutual love of classic rock, and particularly prog songs, and indeed most of their output up until now has consisted of unplugged covers, but they are always working on their own material.

All instruments and vocals recorded by Martin Schnella @ Overlodge Recording Studio except: Jens Kommnick recorded his celtic instruments and vocals at his homestudio in Wremen. Sobhán Kennedy recorded her vocals at Jens Kommnicks homestudio in Wremen. Steve Unruh recorded his violin at his homestudio in the USA. Mathias Ruck recorded his vocals at his homestudio in Rostock. Lars Lehmann recorded his bass guitars at his homestudio in Hannover

Tracklist:

1. Nur Ein Spiel

2. The Beast Is Lurking

3. Soumate

4. Where’s My Name

5. Of Withes And A Pure Heart

6. Calypso

7. Red Beard

8. Ein Stummer Schrei

9. Das Goldene Königreich (The Virgin Queen) 09:18

10. Wholeheartedly

Credits:

Melanie Mau (Frequency Drift): Lead & Backing Vocals

Martin Schnella (Flaming Row, Frequency Drift, Seven Steps To The Green Door): Acoustic Guitars, Electric Guitars, Baritone Guitars, Vocals

Mathias Ruck: Vocals (2, 3, 4, 5, 6, 7, 9, 10)

Lars Lehmann: Bass Guitar, Fretless Bass

Simon Schröder: Percussion, Bodhrán (4), Drums (8), Vocals (1, 9, 10)

   With

Jens Kommnick: Uilleann Pipes (3, 4, 5, 6, 7, 9), Low Whistle (3, 4, 5, 6, 7, 8, 9), Tin Whistle (3, 4, 9), Cello (5, 6, 7, 8, 9), Add. Acoustic Guitar (3, 9), Vocals (9)

Siobhán Kennedy: Vocals (9)

Steve Unruh: Violin (3)

arrangements by: Melanie Mau, Martin Schnella, Lars Lehmann, Simon Schröder & Mathias Ruck

violin arrangement on (3) by: Steve Unruh

celtic arrangements on (3, 4, 5, 6, 7, 8, 9) by: Jens Kommnick

Drawings: Isa Hausa Illustrations

Band Picture: Bodo Kubatzki

Additional Paintings: Anish Jewel Mau

Artwork & Design: Martin Huch

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6851 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*