Newsfeed

Karcius: With a unique blend of rock, pop, African, classical, jazz, and ambient music.

Karcius – Great White Silver & Yellow

Karcius is a band from Montreal, Canada with a twist. Their adventurous musical vision sets them apart from the rest. Together they create a unique blend of rock, pop, African, classical, jazz, and ambient music.

Karcius is inspired by many sources as prog giants as Porcupine Tree, Pink Floyd and Peter Gabriel. The band have excited for more than 20 year and played hundreds of concerts and the new album is their sixth release. The group wish to develop different musical ideas and explore styles to generate a surprising and diversified music.

Tracks Listing:

1. Parasite (6:05)

2. Supernova (5:57)

3. The Ladder (13:45)

4. Cosmic Rage (7:04)

5. Distance Kills (8:03)

6. A Needle Tree (15:22)

Total Time 56:16

Line-up / Musicians:

Sylvain Auclair / lead vocals, bass, percussion

Thomas Brodeur / drums & percussion, programming & sound design

Sébastien Cloutier / piano, B3, Mellotron, backing vocals

Simon L’Espérance / guitars, synths, percussion, keyboards, loops programming

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7182 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*